MILIEU

MILIEU

Corporate Social Responsibility

DROMEAS is inextricably linked to the community in which it operates. We acknowledge our responsibilities to society and the environment.
Our goal is to contribute to society as a whole, to respect the environment we have inherited, and to improve living standards and quality of life.

Filosofie

20 jaar geleden hadden de woorden recycling, duurzame ontwikkeling en milieubescherming geen speciale betekenis voor de samenleving.

De laatste decennia met de snelle ontwikkeling van de verwerkende industrie, de transporten en de steeds toenemende energieproductie, in combinatie met het roekeloze gebruik van gevaarlijke stoffen, gassen en grondstoffen, toont het "gevaarssignaal" van de ongecontroleerde ecologische ramp van de planeet.

Wetenschappers met de steun van de technologie werken intensief aan de terugdringing van deze schadelijke gevolgen voor het milieu. Tegelijkertijd zijn samenlevingen steeds vatbaarder voor het  beschermen van het milieu; ze zijn op zoek naar "groene" en recyclingproducten, die tegelijkertijd de productie van milde en milieuvriendelijke producten, energie, enz. ondersteunen.

 

Aandacht voor de evaluatie

Naast de positieve kant die het bewustzijn van de samenleving heeft, is de keuze van het meest "groene" product niet altijd eenvoudig. De factoren die de ecologische toestand van een product beïnvloeden of bepalen zijn talrijk en soms complex, zoals:

 • De hoeveelheid grondstof en de benodigde energie voor de productie ervan
 • De benodigde energie voor de recycling van de grondstof van het product, na het einde van zijn levensduur
 • De levensduur van het product met grondstoffen en secundaire materialen
 • De benodigde energie voor het transport van grondstoffen naar de plaats van productie
 • De benodigde energie voor het transport van het product van de plaats van productie naar de plaats van verbruik
 • Verwerkingskosten van grondstoffen per eenheid product

Daarom moet de evaluatie plaatsvinden op basis van de totale levenscyclus van het product en de andere onderdelen ervan, vanaf de winning van de grondstof tot en met de recycling.

In deze richting zijn er verschillende systemen/gereedschappen (Life Cycle Analysis, LCA ) gecreëerd die de levenscyclus van de producten en hun effect op het milieu beheersen, vanaf de milieu-impact van de materialen voor hun productie tot aan het einde van hun levensduur. Concreet is de analyse gebaseerd op:

 1. Vermindering van gevaarlijke materialen
 2. Vermindering van energieverbruik en restanten tijdens het productieproces
 3. Vermindering van het vervoer op afstand
 4. Milieuvriendelijk / slim pakket
 5. Gezondheid van de consument tijdens het gebruik
 6. Productrecycling

 

De nieuwe SLIM Office Series wijst de weg.....

Het bedrijf DROMEAS, dat zich verantwoordelijk voelt voor het milieu en de volgende generaties, integreert bovenstaande systemen / tools (LCA) voor de ontwikkeling van zijn producten. De studie van de bovenstaande analyse van de ontwerpers van het bedrijf en hun samenwerking met de productieafdeling, draagt bij tot de continue productontwikkeling en -verbetering van de producten van het bedrijf, om zo volledig in te spelen op de categorie "groene" en milieuvriendelijke producten, volgens de Europese regelgeving.

Een voorbeeld hiervan is de oprichting van de kantoorreeks SLIM van DROMEAS, in het kader van de concurrentiestrijd die de Europese Commissie voor haar behoeften heeft uitgeschreven, en de onderneming DROMEAS heeft gewonnen.

De technische normen van de bovengenoemde concurrentie, maar ook de rest van de andere voorwaarden benadrukten het nieuwe ecologische concept en de filosofie met de eis van naleving van alle gerelateerde technische specificaties van de EG in alle materialen en productietechnologieën.

De serie SLIM van DROMEAS voldoet aan alle specificaties en normen van de Europese Commissie voor de materialen die het product samenstellen en ook aan de specificaties en normen met betrekking tot het product, zoals ergonomie, duurzaamheid, duur en veiligheid. Het onderscheidt zich ook door zijn slimme design, dat in harmonie is met de esthetiek die het biedt:

 • Minimale constructie, wat betekent minder energiegebruik voor de productie van grondstoffen, maar ook minder energiegebruik voor de recycling na het einde van de levensduur van het product.
 • Slim ontwerp dat zorgt voor de eenvoudigste ontkoppeling van de andere onderdelen en daardoor minder volume en dus ook minder energieverbruik voor het transport.  
 • Samenvattend kan worden gesteld dat de kantoorserie SLIM een ecologisch antwoord biedt op alle stappen, van de productie van grondstoffen tot en met de voltooiing van de levenscyclus.

Bovendien beantwoorden alle producten van DROMEAS aan de specificaties die PEFC (Sustainable Forest Management) opstelt, met processen die de lokale samenlevingen, de toekomstige generaties, beschermen, de ongecontroleerde boskappingen vermijden en tegelijkertijd de kwaliteit van de grondstoffen bewaken.