AFDELING VOOR ALUMINIUM SPUITGIETEN

AFDELING VOOR ALUMINIUM SPUITGIETEN

De afdeling spuitgieten van aluminium is uitgerust met machines van de nieuwste technologie. Het spuitgieten van aluminium wordt uitgevoerd in vloeibare en halfvaste vorm (SEMISOLID) in speciale matrijzen onder druk in 700°C ±20, terwijl ZAMAC spuitgieten wordt uitgevoerd in 420°C. Alle spuitgietparameters worden elektronisch gecontroleerd om een constante kwaliteit van de gegoten onderdelen te garanderen.

Gieten in halfvaste vorm (SEMISOLID) is een nieuwe generatie van procedures, waarbij het eindproduct de vermoeiingssterkte van staal verhoogt. Deze methode is gebaseerd op de verandering van de externe moleculaire structuur van aluminium dat, om het te behouden zonder terug te keren naar zijn fysische structuur, in halfvaste vorm (SEMISOLID) moet worden gegoten.

Deze spuitgietprocedure is zeer gespecialiseerd en we passen het toe wanneer we zware delen van staal willen vervangen door lichte aluminium delen van dezelfde sterkte door staal (het kan voornamelijk in de automobielsector worden toegepast om het gewicht van voertuigen te verminderen in combinatie met het behoud van de sterkte van metaal op hetzelfde niveau).  Na het spuitgieten volgt het zandstraalbewerking, perforatie en wassen.

De afdeling heeft ook een afdeling oppervlaktepolijsten van aluminium onderdelen met een robotprocédé en een uitstekend resultaat. Bovendien is de afdeling die-casting bewapend met een volledig laboratorium voor kwaliteitscontrole:

  • Samenstelling van de grondstoffenanalyse.
  • Fluoroscopie van de interne structuur van onderdelen door middel van röntgenstraling.
  • Volledige en nauwkeurige dimensionale meting van de componenten